Bestel onze weekly favorites en ontvang een mooi cadeau.

Your cart

Your cart is empty

Live in each season as it passes

Live in each season as it passes

Hoewel ik een stuk vrolijker ben wanneer de dagen langer worden, ben ik dol op de schoonheid van alle seizoenen met hun eigenschappen. We zeggen misschien wel,  niets is zo onvoorspelbaar als het weer, maar het is juist de natuur en zijn voorspelbaarheid en dat van de seizoenen dat ons misschien zekerheid geeft. Houvast aan iets wat hoger is dan wijzelf, waar we ons niet tegen verzetten, omdat we simpelweg weten dat dat geen zin heeft. Want na een gure winter lopen zelfs in de meest onheilspellende gebieden de boomtoppen uit en beginnen aan hun nieuwe cyclus.

Zo anders verhouden we ons soms ten opzichte van ons eigen leven. In een wereld waarin we de illusie koesteren zelf het script te kunnen schrijven, breekt er paniek uit wanneer er zelfs geen ruwe schets is voor het volgende hoofdstuk. Soms is hoop het enige wat je op dat moment kunt gebruiken.

Hoop is geen vogeltje dat dommig tegen de binnenkant van je borstkas blijft knallen, las ik laatst. Hoop is datgene wat je inherent in je hebt en wat je vleugels kan geven wanneer dat nodig is.

Het onder ogen zien van het onbekende, het accepteren dat de toekomst niet volledig onder onze controle is, vereist moed en flexibiliteit. Het herinnert je eraan dat groei vaak gepaard gaat met onzekerheid en dat het vinden van veerkracht in die momenten je kan helpen te navigeren door de complexiteit van het leven.

Ellemieke Vermolen beschreef al eerder in haar boek “Kom weer in je kracht” hoe zij haar veerkracht terug vond na het overlijden van haar zoontje. Haar boodschap is niet dat wanneer dit jou niet lukt je iets fout doet of faalt. Integendeel. Ze houdt het voor mogelijk dat het ook voor jou weer lente kan worden.

Dit voorjaar vieren we de lancering van de prachtige Lief Leven gedichtenbundel van Nanne van der Leer. Nanne, bestsellerauteur van meer dan 10.000 verkochte boeken schrijft korte gedichten die toegankelijk en herkenbaar zijn. Het kan bijna niet missen of je hebt een van haar teksten ooit al eens voorbij zien komen. Deze derde Lief Leven gedichtenbundel belicht extra onze verbinding met de natuur.

Live in each season as it passes ✌🏽

Liefs, 

S

Previous post
Next post