Gratis verzending boven €30 | Zelfde dag verzonden

Your cart

Your cart is empty

Think before you speak. Read before you think.

Think before you speak. Read before you think.

Een van mijn vroegere herinneringen is dat mijn moeder van de een op de andere dag een sigaret op stak in de auto. Ze ging door een pittige scheiding begin jaren 90 en kreeg het advies van haar psycholoog vooral een sigaret op te steken en klein borreltje in te schenken wanneer de emoties haar naar het hoofd stegen en het even te veel werd. De spelende thema’s die horen bij het ouderschap zijn de afgelopen 30 jaar onveranderd gebleven. Onze verhalen van vroeger herinneren ons eraan hoe adviezen en copingmechanismen voor de stress van het ouderschap drastisch zijn veranderd, in plaatst van nicotine en alcohol, zoeken we tegenwoordig gezondere manieren om met onze uitdagingen om te gaan. 

Mijn eigen nieuwsgierigheid leidde me onlangs naar het fenomeen microdosing, Ja, je leest het goed. Het gaat hier om het nemen van piepkleine hoeveelheden psychedelica, een methode die sommigen als baanbrekend beschouwen. Niet zozeer als een ontsnappingsroute van de dagelijkse sleur, maar als een manier om onze grijze massa op nieuwe manieren te laten fonkelen. Mijn duik in blogs en  ervaring  accounts maakte me niet alleen enthousiast, maar ook hoopvol over de belofte van het aanleggen van verse neurale paden.

Microdosing draait om het idee dat een beetje truffels met de werkzame stof psilocybine een subtiele, maar diepgaande impact kan hebben op ons welzijn, onze creativiteit, en emotionele veerkracht. Voor moeders, die de titanentaak hebben om leven te schenken en te voeden, kan de berg van verantwoordelijkheden soms loodzwaar voelen. Hier onthult microdosing zijn potentieel als een intrigerende uitkomst. Verhalen van moeders die hieraan zijn begonnen hebben het over hernieuwde vitaliteit, een versterkte band met hun kroost, en een toename in empathie en geduld - onmisbare ingrediënten in de opvoedkundige mix als je het mij vraagt.

Omdat soms het enige wat je dag nodig heeft, een beetje minder realiteit is.

Deze conversatie over microdosing werpt ook een spotlight op de mentale gezondheid van moeders. Het is van belang dat we de zoektocht van moeders naar persoonlijke en spirituele groei erkennen, buiten de vastgestelde normen om en het ouderschap zo af en toe te zien als een reis vol zelf ontdekking, in plaats van een eindeloze to-do list. Die zoektocht naar de juiste balans en de beste versie van jezelf is natuurlijk niet nieuw. Het verbeteren van jezelf past volgens sociaal onderzoekers ook in onze tijdsgeest. Leven in het hier en nu, grounded zijn. Daarentegen het gevaar schuilt echter wel in het feit dat we misschien steeds creatiever willen zijn en dat er geen ruimte meer is voor het gevoel van nutteloosheid of verdriet, aspecten die ook gewoon bij het leven horen.
In de True Colors boeken selectie van deze week vieren we de nieuwsgierigheid die ons drijft. We hebben zorgvuldig een reeks boeken samengesteld die je uitnodigen om zelf in dit onderwerp te duiken. 

Misschien ben je er net als ik, er nog niet helemaal uit over concept microdosing, maar is dat niet juist het mooie van het leven? De bestemming is bekend, maar de reis ernaartoe is waar de echte magie ligt. 

Als cadeautje krijg je bij de bestelling van onze boeken 25% korting op Fungki.com bij bestelling van een beginners protocol.

Als je dan toch al een beetje twijfelde, is dit wel het moment om het te proberen.

Liefs S

Previous post
Next post